Vil du have glade og produktive medarbejdere, så giv dem lov til at spille bordfodbold i pauserne

Det kan være rigtig svært som chef at holde sine medarbejdere glade og produktive dag ud og dag ind. Og hvis medarbejdernes arbejde udelukkende består i at af sidde bag en computerskærm, bliver det kun sværere at holde energiniveauet oppe. Mange virksomheder har dog heldigvis forstået, at der skal radikale – og meget gerne underholdende – metoder til for at holde medarbejdernes gejst oppe.

Mange steder arrangerer man afdelings- og teamdage, hvor medarbejderne tager ud af huset og laver noget socialt sammen; eksempelvis at køre gokart, undslippe et escape room eller udforske byen på en skattejagt (typisk efterfulgt af god mad og drinks). Andre steder indretter man områder på arbejdspladsen, hvor medarbejderne kan slappe lidt af i en sækkestol eller med et slag bordfodbold.

Positive effekter ved at spille bordfodbold på arbejdspladsen

Og netop bordfodbold kan gøre meget godt for dine medarbejderes trivsel, humør og energiniveau, blandt andet at hjælpe med afstresse og skabe rum for kreative tanker. Hvis du gerne vil vide mere om de gode effekter, som bordfodbold kan have på dine medarbejderes produktivitet, så skal du læse videre.

1. Rum til fornyet kreativitet

En pause med en fodboldkamp gør underværker for medarbejdernes kreativitet og sætter innovative tanker i gang. Hvis man arbejder i en kreativ virksomhed, har man ofte behov for at få en lille pause, hvor man kan tænke på noget andet. Når du dyster med dine kollegaer over bordfodboldbordet med de bittesmå plastikspillere, skal du være fokuseret på spillet – for ellers taber du. Den lille pause giver frisk energi til hjernen, og så kan man lettere ved at gå tilbage til sin computer og være kreativ igen.

2. Rum til at være social med kollegaerne

Når man spiller med – og mod – sine kollegaer, får man mulighed for at se dem i situationer, som man ellers ikke ville opleve. Det er en god måde at lære hinanden at kende på, og samtidig skaber man også minder sammen. Måske man finder ud af, at ham fra regnskabsafdelingen er en virkelig god medspiller, og at man burde hænge ud mere. Og at have en ven på sin arbejdsplads gør virkelig underværker for ens trivsel.

3. Rum til at aktivere kroppen

Det er virkelig skidt for kroppen at sidde stille en hel dag, hvorfor Sundhedsstyrelsen også anbefaler, at man er aktiv mindst 30 minutter om dagen (med moderat til høj intensitet). Det er ikke let at få passet ind i en travl arbejdsdag, men med et slag bordfodbold får man lige pulsen op og rørt sine stive lemmer lidt. Det gør altså underværker for en stiv nakke og dårlig kropsholdning.

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…