Fætter, familiefest og TIG-svejsning som samtaleemne

Har du også et familiemedlem eller flere, der har et arbejde, som du i virkeligheden ikke helt kan forstå, hvad går ud på? Sådan har jeg det med min fætter, så ved sidste familiefest, hvor jeg sad ved siden af ham, spurgte jeg ham ud om hans arbejde. Det resulterede i en længere monolog om TIG-svejsning.
Min fætter arbejder på en svejsefabrik, og da vi var løbet tør for samtaleemner, bad jeg ham give mig en detaljeret forklaring på indholdet af hans arbejde på fabrikken. Han begyndte straks at fortælle og smed om sig med begreber som fræsning og TIG-svejsning. “TIG-svejsning?” sagde jeg. “Det må du altså lige forklare til en normal dødelig.”

TIG står åbenbart for Tungsten Inaktiv Gas, og TIG-svejsning er derfor en form for svejsning, hvor en dyne af gas sørger for, at der ilt og andre stoffer bliver holdt væk fra smeltebladet. Jeg har stadig lidt svært ved at forstå, hvad det præcis går ud på, men det lyder smart. Det er åbenbart en meget nem metode at bruge, og min bror mener, at det er en af de bedste svejsemetoder.

Det er godt at vide til næste gang, man skal spille Trivial Pursuit – selv om det næppe er et spørgsmål.

3 comments

  1. Signe Olesen siger:

    Jeg kender godt det der med, at man ikke aner, hvad andre i familien i virkeligheden laver på deres job. Jeg har godt nok aldrig hørt om TIG-svejsning, men det lyder da meget interessant;)

  2. Ole Andersen siger:

    Som en mand, der udelukkende arbejder med TIG-svejsning kan jeg bestemt give ret i, at det er et spændende emne!

  3. Hans Petersen siger:

    Det er så herligt, når folk kan inspirere én med emner, som man aldrig før ville have interesseret sig for. Jeg ved heller ikke en disse om Tig-svejsning

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…