Hvornår skal man skifte fra sommer dæk til vinter dæk?

De fleste ved, at det er en god idé at skifte fra sommer dæk til vinterdæk, når det bliver vinter, men hvad er egentlig forskellen på vinterdæk og sommer dæk, og hvornår skal man skifte?

Nogle kører på sommer dæk hele året, men det kan være farligt at køre om vinteren uden vinterdæk. Samtidig behøver man faktisk heller ikke at have vinterdæk på hele vinteren igennem.

Vinterdæk består modsat sommer dæk af mere blød gummi og mønstret er samtidig designet på en måde, så der opstår mere friktion mellem dæk og vej. Vinterdæk er også bedre til at aflede vand fra dækket. Aquaplanning er derfor nemmere at undgå med vinterdæk.

Det er faktisk nødvendigt at vurdere vejret hver dag. Dine helårsdæk er nemlig bedst på tørre veje, så det er kun, hvis der er sne på vejen, at du bør skifte til vinterdæk. Derudover skal du være opmærksom på, om du har tænkt dig at køre i bilen hver dag, eller om den skal stå mest i garagen vinteren over. Du bør kun skifte dæk, hvis du skal ud at køre i sne og slud med dårligt vejgreb.

Det er vigtigt at bruge de rigtige dæk på det rigtige tidspunkt, både for sikkerhedens og økonomiens skyld.

One single comment

  1. Tine Larsen siger:

    Jeg var faktisk ikke opmærksom på, at man ikke behøver at skifte fra sommer dæk så snart, det bliver vinter.

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…