Adgang til en ubegrænset energikilde er kun en solcelle væk

Det er nok gået de færreste forbi, at solceller ikke blot har adgang til en ubegrænset energikilde, det er også en ren energiform modsat kul, som forurener værre end en skorsten i løbetid.

Godt at vi mennesker mere eller mindre er gået helt væk fra denne måde at få energi på og begynder at satse mere på solceller og de andre miljørigtige energiformer. Det er vist kun i visse u-lande, at det stadigvæk bliver brugt. De har for længst for øjnene op for atomkræft, som egentlig også er en rigtig god energikilde – men det er risikabelt! Se bare hvad der skete i Japan, som selvom det var et slemt tilfælde sagtens kunne have været markant værre. Tænk Tjernobyl sammenblandet med en befolkningstæthed kun kendt i Danmark fra offentlige transport-midler.

Faldende priser på solceller

Derfor er det en glæde at se at priserne på solceller er faldende, for det kan kun betyde én ting – nemlig at efterspørgslen er stigende. Jeg synes også godt, at et I-land som Danmark, bør gå foran i kampen mod klimaforandringerne. Desværre er vi et meget lille land globalt set, og skal der ændres noget markant, så bliver hele verden nødt til at stå sammen.

Det er dog vigtigt at vide at selv den længste rejse starter med et enkelt skridt, så hvis du som privatperson har lyst til solceller, så gør det endelig. Det har aldrig været smartere. Hvis ikke for moder jord og fremtidige generationer, så gør det for at få adgang til en energikilde som vil være til rådighed længe efter du og resten af menneskeracen for længst  er døde.

Solen brænder nemlig først ud om så mange år er det begynder at svimle for ens øjne. Det vil ske ca. om 4.998.000 år. Hvor lang tid tror du der går, før vi løber tør for alle fossile brændstoffer såsom olie og kul?

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…