Mangler I en underholdning på fritidshjemmet?

Mangler I en god underholdning på fritidshjemmet? Har børnene brug for noget nyt? Så findes der heldigvis en masse gode løsninger! Læs med her!

Det kan være svært at finde på noget nyt til børnene på fritidshjemmet, da man konstant prøver at følge med udviklingen. Den udvikler sig konstant og det kan derfor være svært at være på forkant hele tiden. Det koster ligeledes mange penge at have alt det nye og man må derfor træffe nogle svære valg en gang imellem. Det er dog vigtigt at børnene har noget at lave, især hvis man gerne vil have dem mere væk fra teknologien. Mange børn finder det nemlig underholdende at sidde foran skærmen og de vil derfor ikke røre sig særligt meget på en dag. Det kan gå hen og blive et alvorligt problem på længere sigt, da børn hurtigere vil tage på, da de ingen motion får, de vil få det svært ved at koncentrere sig, da de hellere vil sidde og spille spil på computeren og deres fantasi vil også blive ringere, da de ikke udvikler deres egen lege. Der er derfor flere ting, som kan medvirke til problemer for børnene på længere sigt og man skal derfor prøve at motivere dem til at komme ud og lege.

Hvis man spørger børn om hvad de helst vil lave, når der er tale om en underholdning, vil de fleste sige at de helst vil sidde foran en computer eller iPad. Det kan derfor være svært at være kreativ som leder, hvis man skal ændre denne holdning.
Det er dog også vigtigt at forældrene gør noget ved det i hjemmet. For hvis børnene er vant til at få deres vilje og sidde foran skærmen i mange timer om dagen, vil de selvfølgelig også det på fritidshjemmet. Man skal derfor motivere dem til at få noget ud af dagen, eksempelvis ved at røre sig.
Børn skal kunne lege og udvikle en leg på baggrund af deres egne fantasier. Det er derfor vigtigt at de kan digte og være i bestemte roller. For at gøre det sjovt at komme ud på legepladsen, er der visse alternativer, som kan få dem til at røre sig og som de også vil finde underholdende.
Det er altid en god idé at få en fodboldbane. Det vil i hvert fald motivere drengene til at gide at komme ud og lege. Her kan det især anbefales at købe et fodboldmål af træ, så børnene selv kan rykke rundt på dem uden en voksen. Det medvirker nemlig til frihed og børnene vil derfor finde det enormt underholdende. Drengene er ligeledes dem som finder computerspil utroligt sjovt og det er derfor især vigtigt at påvirke dem.

Det kan derfor anbefales at få en fodboldbane og et fodboldmål af træ, hvis man gerne vil gøre fritidshjemmet endnu mere interessant.

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…