Laserskæring foregår ikke helt, som jeg havde forestillet mig

Jeg var på en fabriksrundvisning den anden dag, hvor jeg blandt andet kom til at overvære en laserskæring. Det var faktisk overraskende spændende at se!

Jeg er ikke decideret ignorant, når det kommer til industriens verden. Jeg har naturligvis hørt om laserskæring før, men det var ikke gået op for mig, at det faktisk er så præcist og hurtigt. I min forestilling er laserskæring noget, hvor man skærer plader lige over i to dele frem for at udskærer detaljerede former og mønstre. Jeg havde heller ikke helt fattet, at laserstrålen naturligvis er helt nede ved materialet, hvor den ikke kan skade nogen. I min fantasi var laserstrålen lang og svær at håndtere. Måske lidt lige som laserstråler i film, når rige mennesker bruger dem til at sikre et eller andet kostbart, som helten i filmen kun kan få fat i ved at være meget hurtig og præcis for at undgå at blive skåret midt over af laserstrålerne.

Den laserstråle, som man bruger til laserskæring, kan naturligvis sagtens skære igennem mennesker, men den er så kontrolleret, at der ikke er nogen fare for, at det sker. Det er jo i og for sig ret betryggende.
Hvis du en dag får mulighed for at overvære pladebearbejdning med laser, kan jeg kun anbefale det.

3 comments

  1. Anders Ebers siger:

    Det lyder faktisk ret spændende! Jeg har hørt ordet “laserskæring” blive brugt i flæng, men jeg har aldrig helt forstået, hvad det går ud på.

  2. Erik Andersen siger:

    Det er jo nok de færreste, der lige får mulighed for at overvære en laserskæring live, men man kan altså finde rigtig mange gode optagelser på YouTube, vil jeg bare lige sige. Søg på “laserskæring” eller “laser cutting”.

    God fornøjelse

  3. […] gange kan man blive overrasket. Det måtte denne blogger sande, da han fandt ud af, hvad laserskæring egentlig var for noget. Han havde nemlig troet, at […]

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…