Slægtsforskning og foto scanning af gamle fotografier

Jeg er i gang med at lave foto scanning i forbindelse med slægtsforskning.

Har du nogensinde beskæftiget dig med slægtsforskning? Jeg var hjemme for at besøge mine forældre for et par uger siden, og af en eller anden grund brugte vi lidt tid på at kigge på gamle billeder. Det er ret tydeligt at jeg er mine forældres barn, når man ser på os. Jeg har arvet min mors øjne, hovedform og mund, mens jeg har arvet min fars øjenbryn, næse og lange krop. Netop det sad vi og talte om, da jeg bemærkede, at jeg ikke syntes at jeg havde samme smil som nogen andre i familien. Jeg har smilehuller som den eneste. Min mor sagde, at jeg vist havde det fra hendes mors søster, og derfor begyndte vi altså at kigge i billeder. Jeg er siden blevet lidt interesseret i slægtsforskning og lånte alle billederne for at få foretaget en foto scanning af dem.

Lige nu er jeg i gang med at kontakte familien for at låne billeder af slægten, så jeg kan få lavet en foto scanning af dem.
Jeg synes nemlig også, mine børn skal have muligheden for at se tilbage i tiden ved at se billederne fra foto scanningen, når originalerne er forfaldet.

3 comments

  1. Jens Erik Poulsen siger:

    Ja, jeg har også lavet slægtsforskning. Det er ufatteligt spændende. Jeg har også overvejet om jeg skulle lave foto scanning af de gamle billeder, før de forfalder, men det har jeg godt nok ikke lige fået gjort det endnu. Gjorde du det selv, eller fik du andre til det?

  2. Hans Petersen siger:

    Kan du ikke uploade nogle af de billeder, når du har lavet foto scanning af dem? Det kunne være skægt at se de samme træk gå igen!

  3. Erika Hansen siger:

    Foto scanning kan helt klart anbefales. Bare husk at gøre det, før det er for sent. Jeg var nemlig for sent ude med et fotografi af min far. Det var blevet angrebet af skimmelsvamp efter at have ligget på loftet. Jeg blev så ked af det, for det var det eneste billede, jeg havde af ham.

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…