Flot kagepynt – Køb eller lav det selv

Personligt elsker jeg flottekager, hvor der ikke er sparet på kagepynten. Det er slet og ret en skam, at vi ikke har en stærkere tradition i Danmark for at få pyntet og dekoreret vores kager. Jo vist, danskerne pynter kagemænd og kagekoner og smider lidt gelé på toppen af æblekagen, men jeg snakker altså om sådan nogle rigtigt vilde kager, der emmer af fantasi!

Sjove idéer

Nettet flyder over med idéer til sjov kagepynt, og faktisk er det kun fantasien, der sætter grænserne. Hvem ville ikke synes, at det var rigtigt sjovt med kager pyntet med for eksempel sjove figurer, ekstraordinære kagelys og masser af blomster og tingeltangel?

Børn er naturligvis tossede med flotte kager, der er pyntet som biler, prinsesser og piratskibe. Men voksne elsker også sjove kager til festlige lejligheder. Enhver temafest bliver sjovere og mere gennemført med det rette kagepynt.

Køb færdig eller lav det selv

Når det kommer til kagepynt, er der masser af muligheder for at købe færdiglavede fondantfigurer, stearinlys og diverse papirpynt. Men man kan også sagtens selv fremstille flot kagepynt.

Igen sætter kun fantasien de egentlige grænser for, hvad der kan lade sig gøre. Men for at forenkle det er der herunder et par bud på, hvordan man selv kan lave kagepynt der inspirerer.

  1. Man kan lave sine egne figurer af fondant. Sådan noget masse kan man igen selv lave, men man kan altså også købe det selv, hvis det skal gå hurtigt. Dog er det ret simpelt at lave selv, hvis man benytter sig af en metode, hvor man smelter skumfiduser i et vandbad sammen med lidt vand og olie. Herefter tilsættes flormelis og voila (!), så kan man bare komme i sving med modelleringen.
  2. Man kan lave sine egne sukkerdekorationer. Dette er ganske vist lidt sværere, og det kræver noget mere øvelse. Med det rette udstyr er det dog en morsom måde, at udfolde sig kreativt på.

kagepynt

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…