Kloge musikere rejser ikke uden robuste og sikre flightcases

Min søster er klassisk trompetist og rejser ofte rundt i verden på turné med store symfoniorkestre. Det er meget vigtigt, at de bruger flightcases til deres instrumenter, da et ødelagt instrument ville være fatalt.

Samtlige musikere i orkestret har investeret i speciallavede flightcases, men der cirkulerer alligevel skrækhistorier om musikere, der ikke har benyttet sig af flightcases.

En sjov historie, der florerer, handler om en hornist, hvis horn under en flyvetur var blevet så bulet, at det gik ud over lyden. Horn har samme snegleform som et posthorn og er lavet af meget blødt messing, der kan vibrere og har stor betydning for lyden. Orkestret var ankommet til Bulgarien og skulle spille en stor koncert dagen efter. Den paniske hornist fandt en smed, der sagde ja til at rette hornet ud.

Da hornisten kom tilbage dagen efter, viste det sig, at smeden havde taget sin opgave lidt for bogstaveligt. Hornet var ikke længere snegleformet, men nu forvandlet til et 4 meter langt lige horn.

Historien er formodentlig ikke sand, men den er et bevis på, hvor vigtigt det er for musikerne, at der ikke sker noget med deres instrumenter. Derfor er det kun en tåbe, der indchecker sit instrument, uden at det ligger sikkert i en af de robuste flightcases.

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…