Få lavet en bilvurdering ved pantsætning

Når man skal sælge noget der er brugt, laves der ofte en vurdering. Det er egentlig det samme der sker, når man pantsætter noget. Når man så skal pantsætte noget større, som for eksempel en bil, så sker der en helt reel bilvurdering, som det også ville i andre tilfælde. Sådan en bilvurdering laves af en ekspert, som så kan fastsætte nutidsværdien på bilen. Efter en bilvurdering vil en pantsætter normalt udbetale omkring halvdelen af den bilvurdering til kunden. Normalt sker der så det, at kunden får lov til at leje bilen, med en daglig, ugentlig eller månedlig leje, alt efter hvad man finder på, som også tager udgangspunkt i den bilvurdering der har været. Hos en pantsætter som Pantibiler.dk, er der også en række vilkår, men intet urimeligt. Bilejeren skal være over 25 år, mens der ikke må være gæld i bilen, hvilket giver fin mening. Bilen skal også have en værdi på over 50.000 kroner. Der findes flere vilkår på deres hjemmeside.

Når man tager pant i biler og får lavet en bilvurdering, kan man efterfølgende hurtigt komme til penge, da pengene bliver betalt straks gennem en bankoverførsel. På den måde kan man slippe for at skulle tage et lån, og specielt et kviklån, der hurtigt kan løbe op i meget gæld på kort tid.

Det smarte ved at pantsætte sin bil, er den her mulighed for at kunne leje bilen imens. Er man derfor afhængig af sin bil, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan pantsætte den for penge. Man kan nemlig pantsætte den og køre i den på arbejde næste dag. Efter man har været gennem syn, hvilket pantsætter betaler for, såfremt at bilen går gennem det syn. Ønsker man at købe bilen tilbage omkring kontrakt udløb, gør man nemt det. Der bliver pålagt lidt omkostninger ifht. Registrering og lignende, men ellers betaler man blot den vurdering, som bilen fik lavet ved indgåelsen af kontrakten. Gider man ikke købe bilen, så overgå ejendomsforholdet blot til pantsætter, og man skal ikke tænke mere over det. Man skal dog ud og finde sig en ny bil at køre på arbejde i.

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…