Er det værd at investere i en god frokost i firmaet?

Når man leder en virksomhed eller har en rolle med ansvar, skal man løbende tage beslutninger om, hvordan ressourcerne skal fordeles. Man skal eksempelvis forholde sig til, hvilke personalegoder man skal investere i. Et personalegode, som efterhånden findes i mange virksomheder, er frokostordningen. Det varierer fra virksomhed til virksomhed, om det er noget, de ansatte selv betaler for (eller til dels), eller om det hundrede procent er firmaet, der betaler. Hvis du som arbejdsgiver overvejer, hvorvidt det er en god idé at investere i en fast frokost, er det værd at fremhæve fordelene.

I dag findes der adskillige udbydere af frokostordninger. Der findes både køkkener, som har direkte kontakt med kunder. Men der findes også frokostportaler, som samarbejder med en række af køkkener, og som fungerer som et mellemled mellem dig som forbruger og selve køkkenet. Fordelen ved sidstnævnte er, at I har rigtig mange muligheder i forhold til, hvad I gerne vil spise. Vil I have amerikansk inspireret? Vegetarisk eller tilmed vegansk? Økologiske, gode råvarer? Eller traditionelt dansk? Mulighederne er mange. Hvis vi snakker fordele ved frokosten, udgør den sunde frokost et vigtigt udgangspunkt. Hvis I vælger en madordning, hvor de gode, sunde og ernærende råvarer er i fokus, kan det have positiv effekt på medarbejdernes produktivitet og effektivitet. Altså klare fordele fra et ledelsesperspektiv.

Dertil kommer de sociale fordele, som nogen vil mene er endnu vigtigere. Frokosten er et fælles samlingspunkt, hvor kollegaer kan vende dagens begivenheder og tage et pusterum fra arbejdsopgaverne. Dette understøttes i høj grad af frokostordningen. Det er selvfølgelig også er rigtig positivt at sende til sine ansatte, at man gerne vil investere i et gode, som de kan bruge til noget.

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…