En stress test fortæller, om du har stress

Stress er en af vores tids mest udbredt sygdomme. Hvis du ikke selv har været stresset, kender du garanteret en, der har været det. Sygdommen opstår som produkt af, at vi lever i en fortravlet verden. Mange glemmer at tage de pauser, som både kroppen og hjernen har behov for. Og derfor udvikler man den psykiske tilstand stress, som er utroligt belastende at gå rundt med. I det lange løb kan stress få store helbredsmæssige konsekvenser, hvis det ikke bliver behandlet. Derfor kan det godt betale sig at være opmærksom på, om man mon er ved at udvikle stress. Symptomerne kan dog være svære at få øje på, netop fordi der er tale om en psykisk lidelse. En gang i mellem kan det derfor godt betale sig at tage en stress test, der giver umiddelbart svar på, om man har stress eller tendens til at udvikle det.

Stress er en tarvelig sygdom

Stress er en sygdom, der giver mange udfordringer. Ikke kun fordi den rammer familie og venner lige så meget som vedkommende, der er stresset. Men også fordi den kan være utroligt svært at få øje på. Det er nemlig helt normalt at være stresset i perioder, hvor der er ekstra pres på en. Hvis man fx lige har startet nyt job eller af anden grund er under ekstraordinært pres, er det klart, at det påvirker både fysikken og psyken. Men går stress fra at være en periode til at være permanent, bliver det lige pludselig utroligt farligt. Og det kan være svært skelne, hvornår denne grænse overskrides. Derfor er det en god idé at tage en stress test, der sætter fokus på nogle af de mest gængse symptomer.

Dette skal du holde øje med

Da stress er en mental sygdom, er det også meget forskelligt, hvordan man reagerer. Nogle oplever mange symptomer, mens andre mærker mindre til en tilstand af stress. Dog er det vigtigt, at man får testet sig selv med en stress test, uanset hvilken type man er. De fleste, der har stress, vil dog opleve nogle af de samme ting. Fx vil de have svært ved at finde ro og falde i søvn. De vil også have mindre overskud og glemme mange af de ting, de normalt ikke ville have problemer med at huske. Det er disse symptomer, der kan være at gode at holde øje med. Oplever man dem, kan en stress test være oplagt at tage.

Det er vigtigt at reagere på en stress test

Tager du en stress test, og får du at vide, at du har stress, bør du reagere. Som sagt kan det være utroligt farligt at gå med ubehandlet stress så længe, at det til sidst er kroppen, der må sige stop. Hvis du får et positivt svar fra en stress test, bør du derfor reagere med det samme og tage kontakt til professionelle psykologer. De vil vide, hvilke redskaber og øvelser der kan hjælpe netop dig af med din stress.

 

 

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…