En CO2 alarm forebygger et usundt indeklima

Et sundt indeklima er afgørende for et sundt helbred. Vi opholder os i gennemsnit de fleste af døgnets timer i vores hjem og indelukket på en kontor. Derfor er det altafgørende, at indeklimaet bidrager til et positivt og sundt helbred.

Mål indeklimaet med en CO2 alarm

Der er mange måder, hvorpå det er muligt at opnå et gavnligt og friskt indeklima i boligen og på kontoret. Som udgangspunkt kan jævnlig udluftning medvirke til et godt indeklima, da det tillader for udskiftning af luften i rummene.

En måde, hvorpå det er muligt at opretholde et sundt indeklima, er ved at installere en CO2 alarm i rummet. En CO2 alarm anvendes i forbindelse med indeklimamålinger i boliger, på arbejdspladser og skoler.

Mennesker udånder ca. 350 liter CO2 i løbet af dagens 24 timer, hvilket kan have stor betydning for vores velbefindende.

Forebyg et usundt indeklima

Det virke måske selvsagt, at der skal luftes ud, når CO2 niveauet når farlige højder. Men det er nemmere sagt end gjort. CO2 er nemlig usynligt, smagsløst og lugtfrit. Derfor kan det være svært at vide, hvornår der er behov for udluftning.

Derfor er det oftest en god idé at investere i en CO2 alarm. En CO2 alarm reagerer på den farlige kulilte, der forekommer ved dårlig forbrænding og større mængder CO2.

På den måde formår man at blive opmærksom på f.eks. en utæt gasovn eller brændeovn, inden mængden af CO2 alarm får helbredsmæssige konsekvenser.

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…