CNC-drejning kan min nabo lave lige, når han har lyst

Jeg er altid imponeret over mennesker, som bare sådan uden videre kan lave deres egne maskiner. Min nabo har for eksempel lavet sin helt egen maskine til CNC drejning.

CNC drejning er en form for spåntagende bearbejdning af hårde metaller, som er styret af en computer. Hvis du ikke ved, hvad det er, vil jeg foreslå dig at finde en professionel video på youtube af CNC drejning. Det er ret imponerende, hvad man kan med den metode!

Nå, men min nabo havde i hvert fald helt selv lavet en maskine, så han kan bruge lige, når han har lyst. Han har ofte små projekter selv, hvor noget skal fræses i træ.

Ofte ville jeg ønske, at jeg havde samme iværksætterånd. Jeg er typen, der altid får andre til at gøre tingene for mig. På den måde ved jeg, at jeg kan få et ordentligt produkt. Min nabo indrømmer også, at hans selvlavede maskine nok ikke kan komme op på siden af de professionelle firmaer, der tilbyder CNC drejning.

Han fortalte, at hans interesse for CNC-drejning og fræsning opstod, da han engang skulle have lavet et træskilt. Han havde en vag idé, om hvad det skulle forestille, men kunne ikke regne ud, hvordan han skulle nå til endemålet. Efter en smule søgen på nettet fandt han frem til et firma, der tilbød alt inden for spåntagende pladebearbejdning inklusiv CNC drejning og fræsning.

Han kontaktede dem, og de var rigtig gode til at udvikle videre på hans idé. Resultatet og hele processen inspirerede min nabo så meget at han altså i dag har bygget sin helt egen maskine til CNC drejning. Viden om bygningen har han fundet på nettet og fra diverse fora om netop bygning af CNC-fræsere og lignende.

Det er imponerende, hvad man kan lære, hvis man bare gider bruge energien og tiden på det.

One single comment

  1. Torben Hansen siger:

    Det kan jeg nemlig! Tak nabo, så må du jo lige sige til, hvis du får brug for CNC drejning til det ene eller det andet;)

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…