Begravelse i Charlottenlund eller Valby – hvor skal Herman begraves?

Døden er aldrig nem at håndtere. Det er der nok ikke nogen, der kan sige mig imod. Det der til gengæld kan være enten nemt eller meget svært at håndtere er planlægningen af begravelsen. Nogle gange har den afdøde allerede ytret ønsker eller ligefrem forudbestilt sin begravelse. Andre gange sker det så pludseligt, og det kan være svært at finde en god bedemand i tide samt et tidspunkt i kirken.  For os var det svært at beslutte, om Herman skulle have en begravelse i Valby eller en begravelse i Charlottenlund.

Herman var min forældres nabo, som nærmest var en del af familien, da jeg voksede op. Han var gammel og syg, og hans død var derfor forventet, men ikke nem at håndtere af den årsag. Nu skal vi planlægge begravelsen, men vi kan simpelthen ikke blive enige om, hvorvidt han skal have en begravelse i Valby eller Charlottenlund.

Min søster mener, at vi skal have begravelsen i Valby, mens min anden søster mener, at det bør være en begravelse i Charlottenlund. Jeg holder på, at det skal være en begravelse i Valby og Hermans egen familie – han har ingen børn, men der er et par søskende tilbage – mener, at han skulle have en begravelse i Charlottenlund, mens mine forældre ikke kan forstå, hvorfor han ikke skulle have en begravelse i Valby.

Problemet er, at vores familie føler sig som Hermans rigtige familie, mens Hermans søskende jo ER den rigtige familie, men de har bare ikke haft meget med ham at gøre.

Selv om nogle af os er enige om byen, har vi alle forskellige grunde til at vælge enten begravelse i Charlottenlund eller begravelse i Valby.
Årsagen til at min søster vil have begravelse i Valby skyldes det simple faktum, at Herman voksede op i Valby. Det ville give god mening at begrave ham der.
Min anden søster stemmer for en begravelse i Charlottenlund, da hun mener, at hun engang har hørt ham sige, at han gerne ville have sin begravelse i Charlottenlund, hvilket ikke giver helt mening for mig. Jeg er ret sikker på, at min søster husker forkert, for årsagen til, at jeg mener, at han skal have en begravelse i Valby, er netop fordi, at jeg har hørt historien om hans store kærlighed Marianne, som han desværre aldrig blev gift med. Hun døde nemlig i en ulykke og fik sin begravelse i Valby. Herman fortalte derfor mig, at han meget gerne ville have begravelse i Valby også. Jeg er sikker på, at min søster, der helst vil have en begravelse i Charlottenlund, husker forkert, Det kan vi dog ikke blive enige om.

Hermans to efterladte søskende, som også er ved at blive ret gamle, mener, at Herman skal have en begravelse i Charlottenlund. En begravelse i Charlottenlund, da det var der hans selvbyggede hus stod, som han var så stolt af. Han var især stolt af adressen, og da huset brændte, var det meget svært for ham at forlade egnen. Det var før vi kendte ham, og vi har derfor aldrig hørt den historie. Derfor ville jeg aldrig have overvejet en begravelse i Charlottenlund på grund af det. Derudover ville en begravelse i Charlottenlund give mening, da det er her forældrene er begravet. Den ene bror står helt fast på begravelsen i Charlottenlund.

Mine forældre mener, at det bør være en begravelse i Valby, da det er der, vi boede. Det var også her, at han døde. Derfor giver en begravelse i Valby god mening.

Så hvad skal det blive? En begravelse i Valby eller en begravelse i Charlottenlund?

Lad os sætte det op mod hinanden:

En begravelse i Charlottenlund fordi:

–          Min søster mener, at Marianne var derfra

–          Hans selvbyggede hus

–          Forældrene er begravet der

Eller en begravelse i Valby fordi:

–          Han voksede op her

–          Jeg VED at Marianne er begravet her

–          Det var her han boede, da vi lærte ham at kende. Han var nemlig flyttet tilbage til sit gamle hus.

Jeg synes, at det er ret tydeligt, at det burde være en begravelse i Valby, og derfor har jeg også allerede været i gang med at søge på ”begravelse i Valby” på Google. Jeg er sikker på, at de andre også har været i gang med at søge på ”Begravelse i Charlottenlund” på Google, så det er ikke fordi, at jeg har gjort noget forkert. Jeg har allerede været i kontakt med en bedemand, der virker rigtig god. Jeg glæder mig til at præsenterer ham for min søster og Hermans søskende. Det skal nok få dem til at skifte mening.

Hvad mener du? Burde Herman få en begravelse i Valby eller en begravelse i Charlottenlund? Og er det dumt af mig, at jeg allerede har været i kontakt med bedemanden? Han skal jo begraves snart, så nogen bliver jo nødt til at gøre noget!

One single comment

  1. Signe Andersen siger:

    Jeg synes faktisk, at det burde være en begravelse i Charlottenlund, men det er vel bare vigtigst, at manden bliver begravet!

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…