Australsk rødvin til min kollega Freddy, som har alt

Kender I det, når man er blevet inviteret til fødselsdagsfest hos en person, som har alt? Jeg skulle til fest hos min kollega Freddy, som virkelig er vanvittig svær at købe gave til. Valget blev på en tilfældig australsk rødvin. Det var først senere, at det gik op for mig, at Freddy er vinentusiast. Havde jeg nu givet ham en ordentlig vin?

Alle på min kontor kan lide Freddy. Han er en ny og en rigtig god medarbejder, som både er dygtig og social. Der er altid plads til en hyggelig snak med Freddy. Alligevel blev alle en smule nedtrykte, da Freddy inviterede til fødselsdagsfest. Freddy er nemlig umulig at købe gave til. “Rødvin” sagde min kollega Tommy og jeg i kor. “Jeg sagde det først!” Nærmest råbte jeg – rødvin var det eneste vi kunne komme i tanke om. Men Tommy ville ikke give op så let. Han kastede et blik mod døren, og jeg vidste at han ville løbe ned til en vinhandler. Nærmest samtidig snurrede vi begge rundt og spurtede mod døren. Vi sad fast i døråbningen, men det lykkedes mig lige at komme ud før ham.

Vi har nok ikke set smarte ud nede i vinhandlen, hvor vi begge stod og hev efter vejret efter en dramatisk indgang. “Kan jeg hjælpe med noget?” spurgte en lidt bekymret udseende ældre herre, som åbenbart ejede butikken. “Rødvin!” hvæsede jeg, før Tommy nåede at sige et ord. “Hvilken slags?” Spurgte manden. Jeg så et skilt, der reklamerede for australske vine. “En australsk vin” fastslog jeg. Tommy så sur ud. Jeg have nået det før ham. Mens jeg købte min australske rødvin, måtte han i stedet nøjes med chokolade. Som regel er chokolade ikke en dårlig gave, men der er vist noget med, at Freddy ikke kan tåle søde sager. Noget vi aldrig helt har fået bekræftet. Vi forlod butikken, mig med min australske vin, og Tommy med sin tvivlsomme chokolade.

Det var først, da jeg var på vej til festen med min australske rødvin pænt pakket ind, at Tommy ringede til mig. Med en hoverende stemme oplyste han mig, at Freddy åbenbart er vinentusiast, “og hvem kan vide, om din australske vin er god nok?” Åh nej, hvad hvis jeg have valgt en hel forfærdelig australsk rødvin?

Jeg kunne ikke gøre andet end at tage til fest. Her blev jeg mødt af Freddy, som glad tog imod min gave. “Det er en australsk rødvin” sagde jeg nervøst. “Ja, det kan jeg se.” Man kunne ikke læse Freddys ansigtsudtryk. Han studerede flasken nøje og overvejede sikkert som en gal, hvordan han skulle få det stads drukket. Tommy sendte mig et triumferende blik. Jeg kiggede nervøst på Freddy, som pludselig begyndte at smile og derefter le. “Hvordan kunne du vide, at netop denne rødvin er min favorit?” Jeg åndede lettet op og trak på skulderen. “Jeg kender dig bedre end du tror!” sagde jeg og blinkede til Tommy. Tommy ærgrede sig, men blev hurtigt muntret op af Freddy, som bød ham på  – ja, gæt selv – et glas australsk rødvin.

One single comment

  1. Regina Jæger siger:

    Rødvin er nok den mest kliche-agtige gaveide, men det er der jo en grund til, nemlig fordi den holder! Min far er typen, som har alt, og jeg ved aldrig, hvad jeg skal give ham, hvorfor det altid ender med en halvdyr rødvin.

Post a comment

Copyright © AHK.dk
– en blog om alt og ingenting…